Pieteikšanās JĢS Brīvdabai "Pļaviņas 2024" (11.-12. maijs) – starts Pļaviņu dzelzceļa stacijā 10:30



JĢS brīvdaba šoreiz notiks vietā, kur satiekas Vidzeme, Latgale un Sēlija. Aicināti piedalīties visu Latvijas skolu 9.-12. klašu audzēkņi! Sezonas punkti tiks rēķināti (Vidus)Latvijas JĢS ieskaitē (tā JĢS, kas pārsvarā notiek Rīgā).

Pieteikšanās

Visiem skolēniem obligāti jāpiesakās līdz 9. maija 23:59: https://ej.uz/plavinas2024 (ja vēlāk noskaidrojāt, ka tomēr netiksiet, tad nekavējoties aizpildiet vēlreiz, ieķeksējot "Nepiedalīšos").
Savus reģistrētos iniciāļus meklē cilnē "Skolēni" pretī savam vārdam: https://ej.uz/rezultati-23-24
Ja tur sevi neatrodi vai pamanīji kļūdu, tad aizpildi šo anketu: https://ej.uz/piesakies-23-24 un pēc minūtes vēlreiz paskaties savu numuru tabulas apakšā: https://ej.uz/rezultati-23-24
Neskolēniem (žūrijai) nav jāreģistrējas un numurs nav jāraksta.

Maksimālais skolēnu skaits - 40. Tiem, kas šogad piedalījušies jebkurā JĢS, dalība garantēta automātiski. Pārējiem jāgaida žūrijas apstiprinājums 1-2 dienu laikā. Priekšroka: pirmkārt, skolēniem no skolām, kuras pārstāv mazāk nekā 5 jau apstiprināti skolēni; otrkārt, skolēniem, kas pieteikušies agrāk. Ja kopējais pieteikušos skaits nepārsniedz 40, tad visiem dalība garantēta automātiski.

Sabiedriskais transports uz Pļaviņām:

Ja nevarat nokļūt pirms 11:00 sestdienā, tad izbrauciet jau piektdienas vakarā. Jūs drīkstat arī nokavēt, bet negarantējam, ka varēsim jums atkārtoti uzdot citiem dalībniekiem jau prezentētos uzdevumus un jautājumus.

Programma

Sestdienā paredzēts ~10-15 km pārgājienu pa mežonīgu apvidu ar āķīgiem jautājumiem. Noderīgs būtu paliktnis rakstīšanai un rakstāmpiederums.

Vakarā paredzēta gan brīvdabas, gan sezonas labāko skolēnu un skolu apbalvošana pie ugunskura.

Vakariņas un tēju gatavosim uz ugunskura kopā ar žūriju (saziedojot kopējā katlā makaronus un citas piedevas) vai atsevišķi.

Iestājoties tumsai, iespējama nakts orientēšanās trasīte (ieteicami pieres un līdzīgi bezroku lukturīši).

Nakšņošana teltīs "Latvijas Valsts Mežu" apmetnē pie Līdača ezera (nejauciet ar tāda paša nosaukuma ezeru Valkas novadā).

Svētdienas rītā dažādas izklaidējoši sportiskas (zābakmešana, alpīnais futbols), kulturālas (tautas teātra  uzvedums) un komandas saliedēšanas aktivitātes (tās netiks vērtētas JĢS ieskaitē). Pēc dalībnieku balsojuma paziņosim dažādu nomināciju ieguvējus tādās kategorijās kā Praktiskais Latvietis, Cundurs, Misters un Miss JĢS. Ja vēlies kandidēt uz pēdējiem tituliem, vēlams kārtīgi sapucēties kādā pārgājienam visnepiemērotākajā tematiskajā tērpā (iepriekšējās brīvdabās bija gan havajiešu puiši un meitenes, gan arī pa kādam mormoņu sludinātājam un citam kolorītam personāžam).

Noslēgumā ~7 km atpakaļ  uz Pļaviņām pa taisnāku un vieglāku maršrutu bez žūrijas jautājumiem.  Ja kādam ir jāsteidzas mājās agrāk, to varēs darīt kaut vai sestdienā pēc uzdevumu nodošanas.

Ekipējums

Ērti apavi, apģērbs atkarībā no laika prognozes, mugursoma, rakstāmais paliktnis, rakstāmpiederums, krūzīte, karote, bļodiņa, mobilais tālrunis, lukturītis, odu un ērču atbaidīšanas līdzeklis, telts vai alternatīva pajumte (ieteicams tāds, kuram netiek cauri odi). Ēdamais un dzeramais divām dienām (dzeramais ūdens būs pieejams tikai galapunktā - vārīts vai filtrēts Līdača ezera ūdens, kas ir diezgan dzidrs). Kooperējieties ar inventāru ar skolas biedriem vai zemāk komentāru sadaļā, lai katrs nenestu pats savu telti un cirvi!

Ja žūrijai būs vismaz 2 automašīnas, tā noorganizēs jūsu smago somu nogādāšanu no starta vietas uz nometnes vietu.

Veikals būs pieejams tikai Pļaviņu pilsētā pirms starta.

Laikapstākļu prognoze +11°C dienā, +1°C naktī, skaidrs un bez nokrišņiem: https://videscentrs.lvgmc.lv/karte/P%C4%BCavi%C5%86as/Aizkraukles%20novads/P55/25.7412/56.6179

Pieteikšanās anketa te: https://ej.uz/plavinas2024 vai zemāk.

Lai ieraudzītu sevi pieteikušos dalībnieku tabulā zemāk, pēc pieteikuma iesniegšanas pārlādē pārlūku ("Refresh" vai F5)! Vai skaties te: https://ej.uz/rezultati-23-24 lapā "Brīvdaba".

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde