Atklātā ģeoloģijas olimpiāde 20. aprīlī


Kas ir šī ģeoloģijas nozare, kas dabā spēj veidot tik burvīgus "kūkas" slāņus? Un kas vispār ir ģeoloģija? Ja vēlies uzzināt, tad šī ir tava iespēja!

Viena no ikgadējām JĢS tradīcijām (vismaz Rīgā) ir nodarbība ģeoloģijas zīmē. Pavasarīgais aprīlis jau sen izkliedējis gaisā tulpju, ceriņu, putekļu piesārņojuma un saimnieku nesavākto suņu šmuces smaržu. Bet mūzām palikuši vēl ieži un burvīgās dabas formas, vietas, kur tas atrodas, kā arī seni un mūsdienīgi procesi, kādēļ tas viss eksistē.

Šoreiz unikāla iespēja dalībniekiem Rīgā! Cerībā uz ciešāku šī pasākuma integrāciju ar Ģeologu skolu, šogad spersim soli šajā virzienā, sākot pasākumu stundu agrāk, nekā ieraksts. Pulksten 10:00 nodarbību iesāksim ar doktoranta Marīsa Branta lekciju par glaciālo ģeoloģiju. 

Lai veicinātu iniciatīvu piedalīties agrāk, lekcijas apmeklētājiem (reģistrējoties līdz ~10:00) garantēti papildus punkti nodarbības kopvērtējumā. Papildus tam, par glaciālās ģeoloģiajs tēmu un lekcijā stāstīto tiks aizvadīts arī kāds uzdevums olimpiādes ietvaros, tāpēc lekcijas apmeklējums noteikti palīdzēs papildināt punktu vezumu arī pildot uzdevumus.

Norises vietas klātienē:

  • Latvijas (E.Birznieka) JĢS: LU Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, Rīgā, Magnum auditorijā Sākums: 10:00 Leldes Švinkas lekcija. Olimpiāde: nedaudz vēlāk.

  • Kurzemes JĢS: Liepāja - Liepājas Draudzīgā aicinājuma vidusskolā, Rīgas ielā 50, Liepājā, aktu zālē, 2.stāvā. Sākums: 10:00.

  • Vidzemes JĢS: Valmierā - Vidzemes Augstskola, Cēsu ielā 4. Sākums: 10:30

  • Latgales JĢS: Daugavpilī - Daugavpils Valstspilsētas vidusskolā, Kauņas ielā 8. Sākums: 10:00. Norises vieta var mainīties, sekojiet: https://www.latgale.jgs.lv/, žūrijas vadītāja Paula (25639900).
LŪDZU NEAIZMIRST!
  • Rakstāmpiederumu uzdevumu pildīšanai.
  • Maksātpiederumu dalībai olimpiādē 200 centu (2 EUR) apmērā (izņemot VJĢS Valmierā)
  • Pēc izvēles: Pilnu somu ar iežiem vieksmei un citiem nolūkiem (papildus punkti netiks piešķirti)

    Pēc izvēles (bet ļoti vēlams) RĪGĀ:
  • Uzlādētu viedierīci noslēdzošajām testu kārtām ātrākai labošanai un rezultātu paziņošanai.
  • Ierasties uz lekciju 10:00, lai saņemtu papildus punktus un potenciāli vairāk punktu olimpiādes uzdevumos (pavisam nopietni).
Atbalstu un balvas nodrošina: Latvijas valsts meži & mammadaba, LVM Zemes dzīles, Jāņa sēta, Latvijas Universitāte, ViA - Vidzemes Augstskola, Valmieras novads dome, Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde, impro.lv u.c.

TIEKAMIES SESTDIEN!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde