2024. gada 9. martā Rīgā, Liepājā, Valmierā un Daugavpilī notiks JĢS Skolu komandu olimpiāde

Atbildi uz plakāta jautājumu pats, uzdod skolas biedriem un gudrākos ņem savā komandā!
Pareizo atbildi meklē šī rakstiņa apakšā!

Norises vietas klātienē 
  • Latvijas (E.Birznieka) JĢS: LU Dabas mājā, Jelgavas iela 1, Rīgā, Magnum auditorijā (uldis.klepers@jgs.lv, tālr. 29203427). Sākums: 11:00.
  • Liepājas Draudzīgā aicinājuma vidusskolā, Rīgas ielā 50, Liepājā, aktu zālē, 2.stāvā. Sākums: 10:00.
  • Vidzemes JĢS: Valmieras Valsts ģimnāzijā, Leona Paegles ielā ielā 40, Valmierā (g.kampernovs@gmail.com, tālr. 26462702). Sākums: 10:30.
  • Latgales JĢS: Norises vieta mainīga, sekojiet: https://www.latgale.jgs.lv/, žūrijas vadītāja Paula (25639900). Sākums: 10:00.
Komandu pieteikšana internetā:
Pirms pieteikšanās ieteicams zināt visu 3 (Latgalē - 4) dalībnieku reģistrētos iniciāļus. Ja kāds vēl nav reģistrējies JĢS dalībnieku sarakstā vispār, tad tas jāizdara pirms komandas reģistrēšanas:
Ja komanda nav pilnā sastāvā - varat reģistrēt arī nepilnas komandas un iesniegt labojumus vēlāk. Varat reģistrēties arī klātienē pirms nodarbības. Izmantojiet JĢS mājaslapas, Facebook vai Instagram komentāru sadaļu, lai sazinātos un nokomplektētu komandas!

Ja nu pašiem nekādi nesanāk, sūtiet savas komandas datus uz e-pastu pasts@jgs.lv, kas jūs piereģistrēs.

Provizoriskais uzdevumu formāts:
  • 1. cēliens. Katra komanda izvēlas sev tīkamāko tēmu. Kopā 6 tēmas pa 6 jautājumiem katrā.*
  • Lielais uzdevums
  • Pārtraukums
  • 2. cēliens. Katra komanda izvēlas sev tīkamāko tēmu. Kopā 6 tēmas pa 6 jautājumiem katrā.*
*Ja komandu ir vairāk par 12, tad tiesības izvēlēties tēmu tiek izlozētas.

Nolikums:
1. Komandā ir 3 skolēni (Latgalē - 4) no vienas skolas. Šogad vairs netiek prasīts vismaz 1 pamatskolēns. Toties, ja visi ir pamatskolēni, var izcīnīt jaunības specbalvu.
2. Katru skolu var pārstāvēt neierobežots komandu skaits.
3. Internetā ieteicams pieteikt gan pilnu, gan nepilnu komandu, gan individuālus dalībniekus, trūkstošos dalībniekus pievienojot līdz pat nodarbības sākumam, bet drīkst ierasties arī internetā nepieteikušies. Pēc tam tikai žūrija nepilnajām komandām trūkstošos dalībniekus pievienos pati un no individuālajiem dalībniekiem izveidos jaunas komandas (t.sk. jauktās skolu komandas un nepilnās komandas).
4. Katra komanda no sava vidus ieceļ kapteini, kas kalpo kā komandas oficiālais pārstāvis reģistrējoties/atzīmējoties un sarunās ar žūriju. Uz visām uzdevumu lapiņām jāuzraksta kapteiņa numurs (tas pats dalībnieka numurs, kādu tas lietojis iepriekšējās Jauno ģeogrāfu skolas kārtās). Uz vietas izlozētajām komandām kapteinis tiek izlozēts.
5. Katra komanda izvēlas nosaukumu (līdz 30 rakstu zīmēm). Žūrija patur tiesības mainīt nosaukumu, ja tas kādu iemeslu dēļ liekas tai nepieņemams.
6. Dalības maksa no katra dalībnieka - 2.00€ (balvu finansēšanai). Valmierā - bez maksas (balvas finansē pašvaldība).
7. Skolu komandu olimpiāde sastāv no vairākiem uzdevumiem, kuru risināšanas laikā vienas komandas dalībnieki drīkst sačukstēties, kas turpretim aizliegts dažādu komandu dalībniekiem. Jautājumi uzrakstīti uz izdalītām lapām, demonstrēti uz mediju projektora vai nodiktēti. Komandai jāraksta savs nosaukums uz dalībnieku lapām, jāseko līdzi instrukcijām par uzdevumu saņemšanu, izpildi un nodošanu.
8. Sezonas punkti tiek rēķināti tieši tāpat kā parastajā kārtā (proti, katrs uzvarētājkomandas dalībnieks saņem 100 sezonas punktus, un viņu skola 3x100 (Latgalē 4x100) sezonas punktus, bet, ja šajā komandā ir tikai 2 šīs skolas pārstāvju, tad attiecīgi skola saņem 2x100 sezonas punktus).
9. Katrā reģionā tiks apbalvotas 3 labākās komandas.

Fotoalbums no pērnās Skolu komandu olimpiādes: https://photos.app.goo.gl/wyzv9dNRLuavXDZN7
Fotogrāfijas autors: Jānis Lārmanis

Pareizā atbilde jautājumam plakātā:

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde