Pieteikšanās JĢS Brīvdabai "Raunis 2023" (13.-14. maijs) – starts Vaives dzirnavās

Atkal klāt ir pavasaris un atkal klāt JĢS Brīvdabas kārtai!  Šoreiz dosimies uz saulaino Cēsu novadu apskatīt mežonīgo Rauni un tā piemīlīgos smilšakmeņus.  Šī oficiāli būs Visas Latvijas JĢS nodarbība, tātad aicināti piedalīties visu Latvijas skolu vidusskolēni*, nav nozīmes, vai esat no Kurzemes, Latgales, Vidzemes vai Viduslatvijas JĢS nodaļām. Punkti tiks piešķirti Visas Latvijas JĢS ieskaitē, kā arī visas sezonas kopvērtējumā, bet ne atsevišķo reģionālo JĢS ieskaitē. Citiem vārdiem, reģionos sezonas godalgoto vietu izcīņa ir noslēgusies, bet ir tiesības (kuras noteikti ir jāizmanto!!!) piedalīties brīvdabā, lai turpinātu cīņu par absolūto Latvijas uzvarētāja titulu kopsummā un atsevišķajās vidusskolas klašu grupās. Tātad, ja esi no Latgales un jūti, ka kāds lepnais rīdzinieks  draud atņemt tavu smagā darbā nopelnīto godalgoto vietu 12. klašu Visas Latvijas kopvērtējumā, tad droši brauc uz brīvdabu un parādi tai nelaimīgajai Dieva radībai, kur vēži ziemo (kur gan citur, ja ne Raunī zem akmeņiem).

Ņemot vērā pagājušo gadu pieredzi, lai varētu plānot pārgājienu, esam noteikuši dalībnieku limitu - MAKSIMĀLAIS kopējais dalībnieku skaits (neskaitot žūriju): 40. Pieteikšanās ir obligāta!  Lai pieteiktos, izmantojiet zemāk atrodamo pieteikšanās formu. Augsta pieteikuma skaita gadījumā tiks izvērtēti sezonas līdzšinējais JĢS apmeklējums. Prioritāte dalībai tiek piešķirta skolēniem ar vislielāko apmeklējumu. Tomēr aicināti ir visi. Arī tie, kas nekad nav piedalījušies JĢS. Netiks piemērots princips, kurš pirmais pierakstās, tas arī tiek uz brīvdabu. Nevēlama arī būtu situācija, kad piesakās nospiedošs vairākums vienas skolas skolēnu (šādā gadījumā mēs paturam tiesības anulēt daļas šīs skolas skolēnu pieteikumus, par to informējot skolas ģeogrāfijas skolotāju).

Ja piesakieties, bet tomēr netiekat, tad neaizmirstiet atteikt savu pieteikumu. LŪDZAM VEIKT PIETEIKŠANOS vai ATTEIKT pieteikumu līdz ceturtdienas (11. maija) pēcpusdienai!** Ja pieteikumu skaits pārsniegs 40, tad žūrijai nāksies izšķirties par atsevišķu pieteikumu anulēšanu. Tādēļ, lūdzu sekojiet līdzi aktuālajai informācijai mājaslapā.

  • Pulcēšanās vieta: Vaives Dzirnavu autobusu pietura (Vaives Dzirnavas ir apdzīvota vieta Cēsu novada Priekuļu pagastā, koordinātas: 57°19'50.62"Z  25°23'44.23"A, https://goo.gl/maps/jWSyQKutNAfhRBND7).
  • Datums: 13. maijs.
  • Laiks līdz, kuram jāierodas: plkst. 11:00 (šis ir uzdevumu un pārgājiena sākums, līdz šim laikam jāveic papildus reģistrācija uz vietas).

Ja ceļā gadās kāda aizkavēšanās vai cita ārkārtas situācija, sazinieties ar JĢS prezidentu Uldi Kleperu (tel. 29203427). Vaives Dzirnavās autobuss piestāj samērā bieži. Dažus (ne visus iespējamos) autobusu laikus un maršrutus esam pievienojuši attēlā zemāk (iesakām biļetes iegādāties jau ļoti laicīgi, nevis no rīta autoostā). Tiem, kas dodas no Rīgas vai Valmieras puses, ieteicams braukt uz Cēsīm un tad iesēsties īstajā autobusā uz Vaives Dzirnavām.

*Par īpaši dedzīgām pamatskolēnu vēlmēm, lūdzu sazināties ar žūriju.

**Šāda pasākuma organizēšanas ietvaros, žūrijai jāspēj laikus reaģēt, komunicējot ar pārvadātājiem, gatavojot un drukājot uzdevumus, u.tml., tāpēc lūdzu ņemiet to vērā laicīgu pieteikšanos. Pieteikšanās piektdienas (12.maija) vakarā vienkārši vairs nebūs iespējama.

Nokļūšana no Rīgas līdz Vaives dzirnavām ar sabiedrisko transportu: https://goo.gl/maps/bT62c72cCSmbmWDo9. Nomainiet pret sev tuvāko izbraukšanas punktu, bet lielākās pilsētās labāk ievadiet tieši autoostu vai dzelzceļa staciju, citādi neparādīs agros reisus, pirms sācis kursēt pilsētas sabiedriskais transports. Varat izmantot arī šo meklētāju: https://www.1188.lv/satiksme/saraksti/cesis/vaives-dzirnavas/200003/101872/diena/2023-05-13

Alternatīvas pieturas ar biežāku satiksmi:

  • Priekuļi (3 km no Vaives dzirnavām),
  • Dzelzceļa stacija "Jāņamuiža" vai blakus esošā autobusa pietura "Podragi" (4 km),
  • Cēsu dzelzceļa stacija/autoosta (7.88 km).

Ja nevarat nokļūt pirms 11:00 sestdienā, tad izbrauciet jau piektdienas vakarā. Jūs drīkstat arī nokavēt, bet negarantējam, ka varēsim jums atkārtoti uzdot citiem dalībniekiem jau prezentētos uzdevumus un jautājumus.

Atcerieties, ka brīvdaba paredzēta divām dienām ar pārgājienu (aptuveni 10-15 km pa mežonīgu apvidu – esiet gatavi) pirmajā dienā, nakšņošanu teltīs un dažādiem aktīvās atpūtas pasākumiem otrajā dienā. Pārgājiena laikā žūrija pārbaudīs jūsu intelektuālās spējas atbildēt uz dažādiem jautājumiem, kurus mēs sastapsim pa ceļam. Tādēļ noderīgs būtu paliktnis rakstīšanai un rakstāmpiederumi. Nometne paredzēta mežā teltīs. Nekādas īpašas ērtības, kā tikai iespējams bluķi, kur piesēst, mēs negarantējam. Paredzētais maršruts ir apļveida, tāpēc nometne neatradīsies tālu no Vaives Dzirnavām (pāris kilometru attālumā). Ja kādam ir jāsteidzas mājās steidzamās darīšanās, to varēs darīt vakarā pēc uzdevumu nodošanas vai arī no rīta otrajā dienā. Vakarā paredzēti pasākumi pie ugunskura (apbalvošana, skolu kauss un citas balvas), nodrošinājums ar minimālo ēdiena rationu (ūdenī pašķīdušu makaronu un pastāvējušu gaļas konservu izskatā*) kā arī nakts trasīte (paņemiet lukturīšus) un citas vairāk vai mazāk aizraujošas aktivitātes.  Otrajā dienā uzdevumu risināšana vairs nebūs. Mūs sagaida krietni laiskākas aktivitātes - tradicionāls metiens ar zābaku, futbols ar alpīnisma elementiem, nominācijas (tai skaitā Misters un Mis JĢS, tādēļ noteikti vēlams kārtīgi sapucēties kādā pārgājienam visnepiemērotākajā tematiskajā tērpā, būsim priecīgi tāpat kā pagājušogad ieraudzīt gan havajiešu puišus un meitenes, gan arī pa kādam mormoņu sludinātājam un citam kolorītam personāžam) kā arī citi pasākumi.

Ekipējums: ērti apavi, apģērbs pret lietu, mugursoma, paliktnis, rakstāmpiederumi, telts ar piederumiem, ēdamais un dzeramais divām dienām* (dzeramais ūdens būs pieejams tikai vakarā, nometnē), krūzīte, karote, bļodiņa, mobilais tālrunis, lukturītis (baumo, ka nakts piedzīvojumu trasīte šogad varētu būt īpaši neganta). Smagais ekipējums (teltis, guļammaisi) nebūs jānes visu pārgājienu laiku, žūrija savu iespēju robežās organizēs nogādi iespējami tuvāk nometnes vietai.

*Žūrija nodrošina tikai iepriekšminēto vakariņu minimumu, tuvākais veikals varētu būt Priekuļos,  kurus mēs neapmeklēsim un kuri atrodas vairāku kilometru gājiena attālumā.

Atkāpšanās no brīvdabas paredzēta svētdienā 14. maijā. Kā izdevīgākais atkāpšanās ceļš uzskatāms autobuss, kas brauc ved no Vaives dzirnavām svētdienā plkst. 15.20. Atgādinām, ka par transportu uz un no brīvdabas esat atbildīgi paši. Žūrija, protams, ir gatava palīdzēt īpašos gadījumos. Meklētājs: https://goo.gl/maps/eWbiYmLRXssQj93b9 vai https://www.1188.lv/satiksme/saraksti/vaives-dzirnavas/cesis/101872/200003/diena/2023-05-14

Pieteikšanās anketa te: https://forms.gle/p1bD5ibbJXUyAH436 vai zemāk.

Lai ieraudzītu sevi pieteikušos dalībnieku tabulā zemāk, pēc pieteikuma iesniegšanas pārlādē pārlūku ("Refresh" vai F5)! Vai skaties te: https://ej.uz/rezultati-22-23 lapā "Pieteikšanās brīvdabai".

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde