22. aprīlī Atklātās ģeoloģijas olimpiādes dalībnieki izrakņāja 6 Latvijas pilsētas no Liepājas dzintariņiem līdz Latgales sapropelīšiem

 

Foto kadrs no Liepājas: Skolēni analizē antropogēnās izcelsmes iežus 5. vidusskolas aktu zālē.

Neskatoties uz peripētijām Rīgā, pēdējā nodarbība telpās šosezon aizvadīta. Kā jau tipiski, to darām Ģeoloģijas zvaigznāja zīmē, kas nereti ir viens no grūtākajiem posmiem JĢS kelendārā, taču tas netraucēja vairāk nekā 200 dalībniekiem visā Latvijā cīnīties par šī gada labākā jaunā ģeologa-erudīta titulu. Kā nekā - Latvijas Atklātā ģeoloģijas olimpiāde tomēr. Šajā ziņā žūrija noteikti vēlas atzīmēt vairākas lietas:
1) Ar ģeoloģiju jau nākošajā mācību gadā varēsiet aizrauties un iepazīties krietni biežāk, jo LU paspārnē tapis arī īpašs pulciņš iežu un zemes dzīļu entuziastiem - Ģeologu skola. Cerams, ka ar nepacietību to varam sagaidīt jau rudenī.
2) Zemes dzīles olimpiādē parādījās visdažādākajos veidos.Viens no uzdevumiem nāca tieši no mūsu atbalstītājiem "AS Latvijas Valsts meži", kur jomas speciālisti (daži no viņiem arī kādreizējie JĢS absolventi un žūristi) bija sagatvojuši prāvu uzdevumu par to, kas ir "LVM Zemes dzīles", kas jauns un interantrs nozarē, kā arī nodrošinot labas balvas pašiem uzdevuma pildītājiem.
3)Uzdevumus pildīsim arī nākošajā mācību gada sezonā, taču žūriaji priekšā vēl garas sarunas par formātu. Ceram atgriezties pie "JĢS fundamentālisma", kas visdrīzak ir kas tāds, ko piedzīvojis tikai dažš labs JĢS veterāns laikā pirms pandēmijas. Priecāsimies dzirdēt arī dalībnieku domas un komentārus šajā ziņā!

Oficiālie rezultāti apskatāmi un diplomi ikvienam dalībniekam lejuplādējami šeit: https://ej.uz/rez-22-23

Visi uzdevumi atkal atvērti risināšanai ikvienam entuziastam. Bet jāskatās tiešraides ieraksta video, lai saprastu jautājumu pilnībā, jo Google Forms daudzi nav izklāstīti: https://www.youtube.com/live/D33yaEjbctg

Dzīvie rezultāti skatāmi šeit (neoficiāli, tikai salīdzināšanai): https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQW2ARk_uZjBtXYqhHg6i0UOFijCerW0DcxSA70Hruf31tjtikbQGKt9Bywx65EpwNbqE8D16CJSEhd/pubhtml?gid=1375805600&single=true

Ar vidusskolēniem tiksimies 13. un 14. maijā divdienu Brīvdabas pārgājienā Rauņa ielejā (gaidiet informāciju šajā mājaslapā)! Brīvdabas punkti tiks pieskaitīti visas Latvijas, bet ne reģionu sezonas kopvērtējumā.

Savukārt pamatskolēni (un arī reģionu dalībnieki) tuvākajās dienās varēs lejuplādēt savus sezonas kopvērtējuma diplomus https://ej.uz/rez-22-23 lapā "Skolēni".

Vēlreiz liels paldies atbalstītājiem:

  • "Latvijas Valsts Meži"/Mammadaba.lv
  • Kartogrāfijas uzņēmums "Jāņa Sēta"
  • Liepājas pilsētas izglītības pārvalde
  • Valmieras dome
  • Vidzemes Augstskola
  • Latvijas Universitāte
  • Daugavpils Valsts ģimnāzija
  • Daugavpils Universitāte
  • Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija
  • Madonas Valsts ģimnāzija
  • Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskola
  • un daudziem citiem!

Ar vidusskolēniem tiekamies Brīvdabā!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde