Latvijas 47. Atklātās olimpiādes laureāti un nākamā nodarbība


Gandrīz 300 dalībnieku visā Latvijā dažādā veidā piedalījās Latvijas 47. Atklātajā ģeogrāfijas olimpiādē, klātienē sacenšoties 6 Latvijas pilsētās, noskaidrojot labākso gan reģionos, gan absolūtajā kopvērtējumā. Tika aizvadīti 7 uzdevumi, dalībniekiem spēkojoties visdažādākajās ģeogrāfijas tēmās - transports, Latvijas meži, etnogrāfija, aktualitātes u.c. Dažu tēmu izvēlē žūrijai palīdzēja arī mūsu atbalstītāji, tāpēc atsevišķu uzdevumu labākie tika un vēl tiks pie īpašām specbalvām no mammadaba, Latvijas Valsts mežiem, ziņu portāla Delfi, kā arī citiem labvēļiem.

Latgalē labākos rezultātus uzrādīja daugavpilieši, pie tam no vienas skolas. Pjedestālu sadalīja Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas - liceja censoņi, pirmo vietu pakampjot Aleksandram Koževņikovam, kam tūlīt sekoja Ņikita Zirjanovs un Maksims Kirillovs. Labi rezultāti arī Līgai Somai (Daugavpils Valstspilsētas vidusskola) un Raineram Timšānam (Daugavpils Valsts ģimnāzija). Arī pamatskolu klasēs labākais no tās pašas skolas - Dainis Bivka no 8. klases.

Virzienā uz rietumiem augstākās punktu summas nedaudz auga. Trešo vietu Vidzemē ieņēma valmierietis Roberts Bleikšs (Valmieras Valsts ģimnāzija), taču cīņa par Vidzemes čempiona godu izvērtās divu Artūru duelī, kurā Artūrs Supe (Cēsu Valsts ģimnāzija) tomēr piekāpās Artūram Strakšam, titulam šoreiz aizceļojot uz Siguldas Valsts ģimnāziju. Bet Madonā visspēcīgāk startē pamatskolēni, 9. klasēs to spilgti apstiprinot Jurim Ceļapīteram (Madonas Valsts ģimnāzija).

Iesoļojot Rīgā jau esam tuvāk Viduslatvijas kopvērtējumam, kas teju pilnībā attaisno savu nosakumu, jo šoreiz rīdziniekiem poagas izgrieza jelgavnieki. Maksims Rodins (Āgenskalna Valsts ģimnāzija) kā labākais Rīgas pārstāvis šoriez trešais, bet viņam sažus punktus priekšā Eduards Robežnieks (Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija) un Una Ivanova (Jelgavas Valsts ģimnāzija), kas Rīgas čempiona titulu atgriež meiteņu pārziņā. Rīgas Valsts 2.ģimnāzija no augstākajiem godiem nedaudz iepaliek, taču pamatskolu vērtējumā rezultāts pārliecinošs - to nodrošina 9. klasnieks Ādams Viļums.

Bet Kurzemē, lai arī kā tukumnieki mēģināja, Ralfam Zeidenbergam un Sandi, Jaunzemam (Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija) tomēr neizdevās izctraucēt Mārtiņa Vīksnes (Rojas vidusskola) lielisko tempu pretim ne tikai Kurzemes, bet arī visas Latvijas absolūta čempiona godam. Pamatskolu vērtējumā jau agrīni ausgtus apgriezienus izdodas uzņemt 7.klasniekam Adrianam Zelčam (Liepājas 5.vidusskola) ar ko arī apsveicam!

Labākais neklātienes rezultāts šoreiz Kārlim Aleksandram Strantem no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas.

Diplomu izsniegšana un lielāka apbalvošana jau pavisam drīz 3. decembrī, kad pirms nākošās nodarbības sākuma klātienē abplaudēsim un apbalvosim Latvijas Atklātās olimpiādes laureātus*. Par nākošo nodarbību informācija jau šo trešdien!

Dzīvie rezultāti | Oficiālie rezultāti

Uzdevumi atkal atvērti risināšanai ikvienam entuziastam: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (tikai atbilžu varianti).

Lai uzzinātu pašus jautājumus, obligāti jāskatās video ieraksts.

Fotogalerija no uzvarētāju apbalvošanas ceremonijas pirms Zālāju olimpiādes atklāšanas 3. decembrī: Google Photos (oriģinālā izmērā) | Facebook fotoalbums

Komentāri

  1. Paldies. Apsveicu laureātus! Un? 2022. g. 3. decembrī nodarbības kartība? Gaidam.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Visās iekštelpu nodarbībās darba kārtība ir tā pati (laiki ir aptuveni):
      9:30 Reģistrācija: no
      10:00 Iepriekšējās nodarbības laureātu sveikšana un uzdevumu 1. daļa
      12:00 Pusdienu pārtraukums
      13:00 Uzdevumu 2. daļa
      15:00 Pēdējā uzdevuma iesniegšana

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)