"Velēna – Lizums – Tirza" JĢS Brīvdaba 2022 (7.-8. maijs)

 


Pēc gadiem ilgās covid ziemas atkal klāt ir pavasaris un tas nozīmē tikai vienu – laiks JĢS Brīvdabas kārtai!  Šogad aicināti piedalīties visu Latvijas skolu vidusskolēni*, nav nozīmes, vai esat no Rojas, Kārsavas, Brenguļiem vai Piņķiem . Ņemot vērā pagājušo gadu pieredzi, lai varētu plānot pārgājienu, esam noteikuši dalībnieku limitu -  MAKSIMĀLAIS skolnieku skaits no vienas skolas - 10 (ja piesakās tikai 4 skolas); MAKSIMĀLAIS kopējais dalībnieku skaits (neskaitot žūriju): 40. Augsta pieprasījuma gadījumā tiks izvērtēti sezonas līdzšinējie JĢS rezultāti. Pieteikšanās ir obligāta! Lai pieteiktos , izmantojiet zemāk atrodamo pieteikšanās formu. Atcerieties seno latviešu sakāmvārdu – kas pirmais piesakās JĢS brīvdabai, tas arī tiek uz JĢS brīvdabu. Ja piesakieties, bet tomēr netiekat, tad neaizmirstiet atteikt savu pieteikumu. LŪDZAM VEIKT PIETEIKŠANOS vai ATTEIKT pieteikumu līdz ceturtdienas pēcpusdienai!**

Pulcēšanās vieta ir Velēnas autobusu pietura (Velēna ir apdzīvota vieta Gulbenes novada Lizuma pagasta ziemeļos, koordinātas: 57°14'21.05"Z  26°23'59.04"A). Datums: 7. maijs. Laiks līdz, kuram vēlams ierasties: plkst. 10:30 (uzdevumu un pārgājiena sākums, līdz šim laikam jāveic papildus reģistrācija uz vietas). Ja ceļā gadās kāda aizkavēšanās vai cita ārkārtas situācija, sazinieties ar JĢS prezidentu Uldi Kleperu (tel. 29203427). Velēna ir nozīmīgs transporta mezgls Vidzemē, tāpēc nokļūt tur ir samērā viegli, ja izmantojiet sabiedrisko autobusu. Dažus (ne visus iespējamos) autobusu laikus un maršrutus esam pievienojuši attēlā zemāk (iesakām biļetes iegādāties jau ļoti laicīgi, nevis no rīta autoostā)

*Par īpaši dedzīgām pamatskolēnu vēlmēm, lūdzu sazināties ar žūriju.

**Šāda pasākuma organizēšanas ietvaros, žūrijai jāspēj laikus reāģēt, komunicējot ar pārvadātājiem, gatavojot un drukājot uzdevumus, u.tml., tāpēc lūdzu ņemiet to vērā laicīgu pieteikšanos. Pieteikšanās piektdienas (6.maija) vakarā vienkārši vairs nebūs iespējama.




Atcerieties, ka brīvdaba paredzēta divām dienām ar pārgājienu (vismaz 10-15 km) pirmajā dienā, nakšņošanu teltīs un dažādiem aktīvās atpūtas pasākumiem otrajā dienā. Pārgājiena laikā žūrija pārbaudīs jūsu intelektuālās spējas atbildēt uz dažādiem jautājumiem, kurus mēs sastapsim pa ceļam. Tādēļ noderīgs būtu paliktnis rakstīšanai un rakstāmpiederumi. Nometne paredzēta grandžūrista Morica Roberta Mūrnieka lauku īpašumā, Jauntirzā, ar nakšņošanu teltīs. Vakarā paredzēti pasākumi pie ugunskura (apbalvošana, skolu kauss un citas balvas), nodrošinājums ar minimālo ēdiena rationu (ūdenī pašķīdušu makaronu un pastāvējušu gaļas konservu izskatā*) kā arī nakts trasīte (paņemiet lukturīšus) un citas vairāk vai mazāk aizraujošas aktivitātes.  Otrajā dienā – tradicionāls metiens ar zābaku, futbols ar alpīnisma elementiem, nominācijas (tai skaitā Misters un Mis JĢS, tādēļ noteikti vēlams kārtīgi sapucēties kādā pārgājienam visnepiemērotākajā tematiskajā tērpā) kā arī citi pasākumi.

Ekipējums: ērti apavi, apģērbs pret lietu, mugursoma, paliktnis, rakstāmpiederumi, telts ar piederumiem, ēdamais un dzeramais divām dienām* (dzeramais ūdens būs pieejams tikai vakarā, nometnē), krūzīte, karote, bļodiņa u.c.

*Žūrija nodrošina tikai iepriekšminēto vakariņu minimumu, taču papildus pārtikas rezerves būs iespējams iegādāties vienā no 4(!) Lizuma veikaliem.


Atkāpšanās no brīvdabas paredzēta svētdienā 8. maijā. Kā izdevīgākais atkāpšanās ceļš uzskatāms autobuss, kas iet tieši gar nometnes vietu, plkst. 16.13 un ved uz Rīgu. Plašāks autobusu piedāvājums ir no dažus kilometrus attālās Velēnas.



PIETEIKŠANĀS!

Anketa (forma) : https://forms.gle/y8JYJAEV8gTxD8Ds5


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde