Latvijas 46. Atklātās olimpiādes rezultāti Kurzemē un Nekurzemē

 



Tuvojoties jaunai JĢS nodarbībai, vērts aktualizēt aizvadītās Latvijas 46. atklātās olimpiādes rezultātus un sveikt labākos.

Sāksim ar Kurzemi, kur žūriju iepriecināja arī vismazāko censoņu uzvaras. Pati labākā 1.-8. klašu grupā izrādījās 6. klases skolniece no Liepājas 5.vidusskola - Ieva Bergholce. Taču arī Durbe lika par sevi manīt, jo 2. un 3. vieta attiecīgi Durbes pamatskolas 8. klases skolniecēm: Melitai Semjonovai un Beātei Eidiņai.

Grupā, kurā spēkojās 9. un 10. klašu skolnieki, šoreiz pieredze ņēma virsroku - uz pjedestāla tikai desmitklasnieki. Pašā augšgalā Mārtiņš Vīksne no Rojas vidusskolas. Bet viņam blakus divi Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas pārstāvji - Robins Valters otrajā un Ralfs Zeidenbergs trešajā vietā.

“Laiks atpūsties!” noteica vidusskolas pēdējo klašu grupas labākie un, pat neiesndzot pēdējo uzdevumu, visus divpadsmitklasniekus apsteidza Aleksis Zauerss (Grobiņas novada vidusskola, 11. klase). Viņa domu gājienam, par punktu atpaliekot, sekoja Ralfs Jurjāns (Liepājas Valsts 1. ģimnāzija). Viņa vārda brālis, Ralfs Ziemelis, tomēr izpildīja pēdējo uzdevumu, taču šoreiz Liepājas 6.vidusskolas 12. klases skolniekam tikai 3. vieta grupā.

Teju pārliecinoši labākais Kurzemē meklējams tepat Rīgas līča pusē - šī gada Kurzemes čempions absolūtajā kopvērtējumā - Mārtiņš Vīksne (Rojas vidusskola, 10. klase).

Rīgas un Zemgales (Nekurzemes) ieskaitē šoreiz labākais pamatskolēns bija Linards Buivids no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas (RCHv) 8. klases, taču viņam cieši uz pēdām punktos bija arī Niks Dumbergs no Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Braiens Martinsons no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas (RV2.ģ), attiecīgi otrajā un trešajā vietā savā grupā.

Vidusskolas grupās starp 10. klasēm vislielākie panākumi tieši meitenēm. Pirmā vieta ar varenu atrāvienu Rasai Droiskai (RV2.ģ), bet nedaudz tālāk 2. un 3. vietā divi Rasas skolasbiedri - Madara Bērziņa un Dāvids Ēberliņš.

Labākais rezultāts 11. klasēs šoreiz Tomam Putniņam, bet arī Āgenskalna Valsts ģimnāzija spēja izdarīt kvalitatīvu spiedienu un, tikai pāris punktos atpaliekot, dalīto 2. un 3. vietu ieguva Maksims Rodins un Karīna Tiltiņa no AVĢ.

Arī topošo absolventu vidū lielu pārsteigumu nav - par labāko 12. klasēs ar prāvu atrāvienu kļuva Krists Dāvids Saulītis (RV2.ģ). Nedaudz zemāk viņam seko Jānis Iļjenko (RCHv), bet 3. vietā Dāvis Kristaps Linkaits, kas vienīgais spēja uz grupu pjedestāla nogādā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas vārdu.

Rīgas valsts 2. ģimnāzija turpina dominēt ne tikai attālinātajā formātā un grupās, bet arī absolūtajos rezultātos. Rīgas un Zemgales reģiona kopvērtējumā šoreiz izvērtās spraiga cīņa, kad cīņu starp skolas biedriem no dažādām klasēm izšķīra tikai pāris jautājumi, rezultātā Rasai Droiskai par vienu punktu apsteidzot Kristu Dāvidu Saulīti.

Taču ar dominanci galvaspilsētā šoreiz izrādījās par maz… Augstās punktu summas šīs Atklātās olimpiādes absolūtā vērtējumā Rasai un Kristam šoreiz nodrošināja 3. un 4. vietu, bet par absolūtā čempiona godu šoreiz duelējās divi vidzemnieki, 10. klašu pārstāvji. Spraigā cīņā Artūram Strakšam (Siguldas Valsts ģimnāzija) nācās piekāpties un palikt pie sudraba gan savas grupas, gan absolūtā vērtējuma ieskaitē, lai par Latvijas 46. Atklātās olimpiādes absolūto čempionu mēs šogad varētu kronēt Herbertu Vilhelmu Fimbaueru no Valmieras 5. Vidusskolas. Apsveicam!

Žūrija sveic arī visus pārējos reģionu čempionus, medaļniekus un izsaka pateicību par piedalīšanos gan visiem dalībniekiem, gan atbalstītājiem (Jāņa Sēta, Latvijas valsts meži, u.c.), kas sarūpēja daudzas, burvīgas balvas un papildus palīdzēja radīt interesantu olimpiādes saturu.

Citu reģionu rezultātus un rakstus droši meklējiet VJĢS un LJĢS mājaslapās. Balvas, specbalvas un diplomus apkoposim un centīsimies nogādāt uz jūsu skolām jau pēc nākošās nodarbības, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē. JĢS ar jums tiksies no jauna šosestdien, 4. decembrī. Tēma - bioģeogrāfija. Uz redzēšanos!

P.S. Visi aizvadītie uzdevumi, olimpiādes video ieraksts un rezultātu tabulas pieejamas zemāk. JĢS Facebook lapa | video uzdevumi 12345678 (atkal atvērti interesentiem) | oficiālie un dzīvie rezultāti

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)