Priekšsacīkstes un Atklātajai olimpiādei nolemtie

Tie kas ātrāk nāk, ātrāk ieņem labākās vietas.Svaigākās Vojaku memes no Kazahstānas.Štukotāji, rakstītāji un cerētāji... Vai tad var būt tik grūti?

Sveiki jaunie ģeogrāfi, interesenti, skolotāji un citas pietuvinātās personas! 2017. gada 7. oktobrī veiksmīgi iesākām JĢS 42. sezonu, sasniedzot jaunu dalībnieku rekordu – 364!!!  Sestdienā aptuveni 10 cilvēku lielā žūrijas brigāde izlaboja vairāk nekā 2100 uzdevumu lapu ar teju 55 000 pareizām un nepareizām atbildēm. Sagaidījām daudz jaunu seju, ne tikai no Rīgas un Pierīgas, bet arī tālākām Vidzemes un Kurzemes skolām, sasniedzot 30 skolu atzīmi, kas protams priecē. Cerēsim, ka turpmākajās nodarbībās skolu skaits tikai pieaugs.

Papildus senākiem Dienvidu puslodes un kalnu uzdevumiem, šogad priekšsacīkstēs nedaudz pieķērāmies Latvijas pilsētām, jauniešu starpā populārajām interneta memē’m un pat izgājām cauri nelielai Āzijas olimpiādei. Kopumā bija iespējams iegūt 151 punktu, taču dažiem cīņa bijusi tik karsta, ka žūrija piefiksējusi 89 pārkāpumus, kas, protams, rezultējušies -178 punktos. Žūrija secina, ka pie špikošanas novēršanas visvairāk jāpiestrādā zemgaliešiem, taču varbūt viņu sektoru Mārcis vienkārši apmeklējis un vaktējis visbiežāk?



Pamatskolu grupā, kur savus spēku mērīja ne tikai 9. klašu, bet arī 8., 7., un 6. klašu skolēni (kam šī nebūt nav pirmā nodarbība) ceļazīmi uz Atklāto olimpiādi izcīnija veseli 83 dalībnieki!

Jaunākie pamatskolas biedri šogad devītklasniekiem “nocēluši” visus diplomus. 3.vietu ieguva Letīcija Gūte no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas (R2Vģ), bet par soli priekšā viņai - Mārtiņš Mārcis Prušinskis no Valmieras Valsts ģimnāzijas (VVģ). Abi no 8. klases. Par prieku žūrijai un dalībnieku jaunākajam galam - 1. vietu ieguva Āzijas speciālists un 6. klases skolnieks Artūrs Supe no Cēsu 1. pamatskolas. Kopvērtējumā Artūrs ieņēma 6. vietu, kas nozīmē, ka izdevās apsteigt ļoti daudzus vidusskolēnus.Rūdis uzdevumu augstumos.

Jaunāko vidusskolēnu konkurencē 3. vietas diplomu saņēma Kārlis Grundmanis (R2Vģ). Perfekta mēmju zināšana šoreiz pjedestāla otro pakāpienu palīdzēja ieņemt Emīlam Krastam no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas (VPģ), taču teju pārliecinoši labākais rezultāts uzdevumā par pasaules kalnu grēdām 10. klašu grupas virsotni ļāva sasniegt Andrim Gailim no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas.


Natālijas Draudziņas vidusskola). Mazu solīti priekšā saviem kolēģiem ar perfektu Latvijas pilsētu pārzināšanu Salaspils 1. vidusskolas pārstāvis Niks Stafeckis. Taču pedālī grīdā iespieda un aiz līkuma neiespējami noķert bija Ziemeļvalstu ģimnāzijas smagsvaru 
Niks Stafeckis - 2. vieta 11. klašu grupā.
11. klašu grupas cīniņš tik sīvs, ka sezonu iesākam ar divām trešajām vietām - Danils Ņikiforovs (VPģ) un Reinholds Raivo Tannenbergs (RīgasRūdolfu Golubovu, kurš teju ar 30 punktu pārsvaru ieguva 1. vietas diplomu.  
Lauris Freimanis uz īstu brīdi ar kaut kāda Naura Freimaņa 2. vietas diplomu.


Starp topošajiem absolventiem sešu raundu cīņā, punkts punktā pēc katra uzdevuma, 3. vietu ieguva Klāss Kauliņš (R2Vģ) aiz diplomu un balvu strīpas par nieka punktu atstājot šī brīža Vidzemes pirmo numuru – Pēteri Štālu (VVģ), kurš vietu Atklātajā olimpiādē sev jau nodrošinājis pirms nedēļas Valmierā. Vai Pēteris pēc mēneša spēs veiksmīgi revanšēties?
Lauris Freimanis (Rīgas Centra humanitārā vidusskola), pateicoties Āzijas un kalnu zināšanām, paspēja laikus izrauties no ringa, nodarbību noslēdzot 12. klašu 2. vietā. Taču Dienvidu puslodes testā par platu soli priekšā visiem bija Matīss Mirošņikovs no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, iegūstot 1. vietu.

Cīņā par absolūto uzveru līdz pat pēdējam uzdevumam vienīgais sāncensis Matīsam bija Rūdolfs Golubovs, taču Matīsa tests bija pārāks un visos uzdevumos kopumā pieļaujot tikai 26 kļūdas, Matīsam izdevās pacelt arī absolūtā čempiona jostu JĢS 42. sezonas Priekšsacīkstēs.

Punktu slieksnis tikšanai uz Atklāto olimpiādi šoreiz bija 53 jeb 179. vieta. Daudziem pietrūka tikai pavisam nedaudz, taču kaut kur tā strīpa ir jānovelk. Latvijas Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde šogad 4. novembrī, kad Priekšsacīkstes pārvarējušajiem šoreiz pievienosies arī daži desmiti šobrīd labākie LJĢS, VJĢS un KJĢS censoņi un citi pērnās sezonas čempioni un titāni, kurus šodien pārstāvēja tikai daži.

Priekšsacīkšu punkti kopvērtējuma ieskaitīti netiek, taču rezultāti jau žūrijai ļāvuši noprast izmaiņas skolu kopvērtējumā, kura patieso raksturu visi varēs novērtēt pēc Atklātās olimpiādes.

Visi, kas Priekšsacīkstēs nav tikuši pirmajā simtseptiņdesmitdevītniekā, gaidīsim jūs decembrī, kad jau ziemas noskaņās pētīsim planētas polus. 

Priekšsacīkšu čempiona (papīra) josta - Matīsam Mirošņikovam.

 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)