Tiešraide no 11.marta Skolu komandu olimpiādes


Ņemot vērā reālo Latvijas situāciju ar aizputinātajiem Latgales ceļiem, applūdušajiem Zemgales ciemiem, slēgtajiem Kurzemes dzelzceļiem un piespiedu došanos peļņā Īrijā, kādēļ ne visi skolēni var reizi mēnesī nokļūt uz Jauno ģeogrāfu skolas nodarbībām, plānojam atsākt pirms 3 gadiem jau izmēģināto JĢS nodarbību video tiešraidi visā pasaulē (ar YouTube Live starpniecību). Tādējādi ikviens varēs noorganizēt mini-olimpiādi pat visattālākajā lauku skolā (ar interneta pieslēgumu), pēc katra tiešraidē nolasītā uzdevuma savācot un izlabojot savu skolēnu darbus. Vai varbūt pats savā lauku mājā pārbaudīt tikai savas zināšanas.

Tiešraides skatīšanās instrukcija:
  • Pirms kārtējās nodarbības www.jgs.lv sākumlapā (vai kanālā youtube.com/JgsLv) ieraudzīsiet saiti vai saiti tiešraide, kuru nospiežot, atvērsies video ekrāns ar komentāru sadaļu (kurā centīsimies atbildēt uz jūs interesējošiem jautājumiem), kas parādīs līdz tiešraides sākumam atlikušo laiku (tāpat kā visas JĢS nodarbības tās sākas attiecīgajās sestdienās plkst.11:00).
  • Spiežot uz blakus saites uzdevumi (būs), atvērsies uzdevumu mape, kurā pirms katra uzdevuma ielādēsim jautājumu lapas un uzskates prezentācijas, bet pēc uzdevum pildīšanas kontrollaika beigām turpat parādīsies arī pareizo atbilžu lapas.
  • Vismaz pirmajā reizē tomēr nevaram garantēt, ka šajā mapē patiešām būs laicīgi ielādēti visi uzdevumu faili, tāpēc drošāk pašam paņemt tukšu papīra lapu, vērot video ekrānu, klausīties runātājā un rakstīt savas atbildes).
  • Pēc nodarbības noslēgšanās visi uzdotie uzdevumi ar pareizajām atbildēm tiks publicēti šajā mapē: https://drive.google.com/open?id=0B-4tyZ5PxFlrS3o0b2tsT3U0a3M (sakārtojiet pēc nosaukuma vai datuma - failu nosaukumiem jāsākas ar “2017 Komandas - …”.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)