Mūsdienu ģeogrāfijas olimpiādes uzvarētāji un pāris kuriozu

 Mocības galā, diploms rokā - par absolūti labāko rezultātu Mūsdienu ģeogrāfijas olimpiādē - Kārlim Zaueram no Grobiņas ģimnāzijas.

Par visjaunākajiem laikiem laikam vislabāk zinās visjaunākie ģeogrāfi?! Ar tādu hipotēzi laidām pasaulē Kurzemes JĢS vēl nebijušu tēmu - "Mūsdienu (jeb aktualitāšu) ģeogrāfiju", kur neviens no klātesošajiem vairs nevarēja aizbildināties ar iebildi, ka es takš tad vēl nebij' dzimis. Lūk arī paši labākie, kas zina, kas šobrīd notiek pasaulē:

Pamatskolu grupā:
1.vieta - Roberts Cinkus (Liepājas 15.vsk.)
2.vieta - Dāvis Eleris (Liepājas Valsts 1.ģ.)
3.vieta - Kirils Podgaļskis (Liepājas 7.vsk.)

10.klašu grupā:
1.vieta - Viesturs Trumars (Grobiņas ģ.)
2.vieta - Elza Indra Enkūzena (Liepājas Valsts 1.ģ.) 
3.vieta - Alberts Mihņenoks (Liepājas Valsts 1.ģ.)

11.klašu grupā:
1.vieta - Elvis Bekmanis (Liepājas Valsts 1.ģ.)
2.vieta - Jānis Jēkabs Stieģelis (DA Liepājas 5.vsk.)
3.vieta - Alīna Kuprijašova (Liepājas 7.vsk.)

12.klašu grupā:
1.vieta - Kārlis Zauers (Grobiņas ģ.)
2.vieta - Elgars Veigelts (Aizputes vsk.)
3.vieta - Arta Gribēna (Liepājas Valsts 1.ģ.)

Kā vēlāk izrādījās, absolūtais uzvarētājs Kārlis Zauers (ar 82,5 punktiem) starta līniju šķērsojis jau pāris gadu agrāk par starta šāvienu viņa jaunākajam tuvākajam sekotājam Viesturam Trumaram (ar 75,5 punktiem) un efektīvi izmantoja savu handikapu (to, ka visjaunākajos laikos padzīvojis mazliet ilgāk par pārējiem). Taču nākamreiz centīsimies šādu aizliegto paņēmienu patiešām aizliegt - vairs nekādu falšstartu: agrāk par pārējiem piedzimt vairs nebūs ļauts. Kaut gan vēl jāpagaida, kad Viesturs būs Kārļa vecumā (palīdziet man sarēķināt, kad tieši tas notiks), tad gan viņi būs līdzvērtīgi pretinieki.

Uz tikšanos 22.aprīlī - Australāzijas ģeogrāfijas olimpiādē - par Dienvidaustrumāziju, Austrāliju un Okeāniju, kas būs šīs sezonas noslēguma nodarbība, kur apbalvoti sezonas gaitā labākie skolēni un tiks pasniegts arī ceļojošais Kurzemes skolu kauss (šobrīd vadībā Liepājas Valsts 1.ģimnāzija, kurai uz papēžiem min Grobiņas ģimnāzija ar namamāti Draudzīgā Aicinājuma Liepājas 5.vidusskolu). Pilnie rezultāti >>

Pāris kuriozu:
  • Jautājumā "Kas ir Hamas?" vairāki pārliecināti atbildēja "Ēdiens no turku zirņiem", kamēr citi vēl šaubījās, ka varbūt tomēr "Palestīniešu dievs" vai "Jūdaistu svētie raksti".
  • Kāds tautiski noskaņots dalībnieks visas savas uzdevumu lapas bija izgreznojis ar auglības simbolu - Jumi, diemžēl tas viņam nenesa auglīgus punktus.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)