2023. gada 21. janvārī Rīgā un reģionos (tikai klātienē) notiks JĢS Skolu komandu olimpiāde (interneta pieteikšanās slēgta)


Datums: 2023. gada 21. janvārī (šis ir pārceltais datums, jo iepriekšējā nedēļā telpas nebūs apkurinātas)
Reģistrācija: no plkst. 9:30
Sākums: plkst.10:00
Dalības maksa: 2€ no personas (balvu finansēšanai)
Pieteikšanās internetā šīs lapas apakšā SLĒGTA! Pārējie var reģistrēties tikai tikai klātienē 9:30-10:00 (iepriekš izlasot šausmīgi garlaicīgo nolikumu):

Norises vietas klātienē 
  • Latvijas (E.Birznieka) JĢS: LU Dabas mājā, Jelgavas iela 1, Rīgā, Magnum auditorijā (uldis.klepers@jgs.lv, tālr. 29203427)
  • Liepājas 5.vidusskolā, Rīgas ielā 50, Liepājā, aktu zālē, 2.stāvā
  • Vidzemes JĢS: Vidzemes augstskolā, Cēsu ielā 4, Valmierā (g.kampernovs@gmail.com, tālr. 26462702)
  • (Dienvid)Latgales JĢS*: Daugavpils Valstspilsētas vidusskolā, Tautas ielā 11, žūrijas vadītāja Paula (25639900)
  • (Ziemeļ)Latgales JĢS*: Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijā Lubānas ielā 49 (edmunds.gutans@gmail.com, tālr. 26572616)
*Dienvid- un Ziemeļlatgales JĢS šoreiz darbojas autonomi, izvēlas savas 12 tēmas un katra apbalvo savas 3 labākās komandas. Taču sezonas tabulā tā tomēr paliek vienota Latgales JĢS.

Neklātiene (ne uzdevumu formas, ne punktu skaitīšana) šoreiz netiks piedāvāta, taču varēsit sekot norisei video tiešraidē.

Provizoriskais uzdevumu formāts:
  • Lielais uzdevums
  • 15-20 jautājumu bloki pa 6 jautājumiem katrā. Klātesošās komandas izvēlēsies kopā 12 blokus (katrā reģionā tie var atšķirties).
Nolikums:
1. Komandā ir 3 skolēni no vienas skolas. Šogad vairs netiek prasīts vismaz 1 pamatskolēns. Toties, ja visi ir pamatskolēni, var izcīnīt jaunības specbalvu.
2. Katru skolu var pārstāvēt neierobežots komandu skaits.
3. Internetā ieteicams pieteikt gan pilnu, gan nepilnu komandu, gan individuālus dalībniekus, trūkstošos dalībniekus pievienojot līdz pat 24 stundām pirms komandu olimpiādes sākuma (t.i. līdz attiecīgās piektdienas plkst.11:00), bet drīkst ierasties arī internetā nepieteikušies. Pēc tam žūrija nepilnajām komandām trūkstošos dalībniekus pievienos pati un no individuālajiem dalībniekiem izveidos jaunas komandas (t.sk. jauktās skolu komandas un nepilnās komandas).
4. Katra komanda no sava vidus ieceļ kapteini, kas kalpo kā komandas oficiālais pārstāvis reģistrējoties/atzīmējoties un sarunās ar žūriju. Uz visām uzdevumu lapiņām jāuzraksta kapteiņa numurs (tas pats dalībnieka numurs, kādu tas lietojis iepriekšējās Jauno ģeogrāfu skolas kārtās). Uz vietas izlozētajām komandām kapteinis tiek izlozēts.
5. Katra komanda izvēlas nosaukumu (līdz 30 rakstu zīmēm). Žūrija patur tiesības mainīt nosaukumu, ja tas kādu iemeslu dēļ liekas tai nepieņemams.
6. Dalības maksa no katra dalībnieka - 2.00€ (balvu finansēšanai). Valmierā - bez maksas.
7. Skolu komandu olimpiāde sastāv no vairākiem uzdevumiem, kuru risināšanas laikā vienas komandas dalībnieki drīkst sačukstēties, kas turpretim aizliegts dažādu komandu dalībniekiem. Jautājumi uzrakstīti uz izdalītām lapām, demonstrēti uz mediju projektora vai nodiktēti. Komandai jāraksta savs nosaukums uz dalībnieku lapām, jāseko līdzi instrukcijām par uzdevumu saņemšanu, izpildi un nodošanu.
8. Sezonas punkti tiek rēķināti tieši tāpat kā parastajā kārtā (proti, katrs uzvarētājkomandas dalībnieks saņem 100 sezonas punktus, un viņu skola 3x100 sezonas punktus, bet, ja šajā komandā ir tikai 2 šīs skolas pārstāvju, tad attiecīgi skola saņem 2x100 sezonas punktus).
9. Katrā reģionā tiks apbalvotas 3 labākās komandas.

Komandu pieteikšanās tabula (spiediet šeit, lai atvērtu tiešsaistes tabulu, kurā jāieraksta TIKAI komandas dalībnieku numuri, komandas nosaukums un, ja komanda nav pilnībā nokomplektēta, tad komentāru stabiņā arī norādījumus, kādu komandas dalībnieku vēlaties savervēt u.tml., bet, ja vairāki lietotāji skata šo tabulu vienlaicīgi, viņi var arī "čatot", spiežot uz "1 cits skatītājs" tabulas augšējā labajā stūrī).

Savu numuru apskati cilnē "Dalībnieki". Ja tur sevi neatrodi, tad piereģistrējies šeit: https://ej.uz/piesakies-22-23 un pēc brīža paskaties tajā pašā cilnē "Dalībnieki" pašā apakšā pretī savam vārdam.

Ja nu pašiem nekādi nesanāk, sūtiet savas komandas datus uz e-pastu pastsjgs.lv, kas jūs piereģistrēs.

Komentāri

  1. Ja iepriekš nesanāca pierakstīt savu komandu tabulā, mēģiniet vēlreiz!

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)