Apbalvošana klātienē un Zālāju ģeogrāfijas rezultāti


3.decembrī tika aizvadīta gada pēdējā JĢS nodarbība - Zālāju ģeogrāfija.
Pirms tās tika sveikti iepriekšējo nodarbību labākie, gan Eirāzijas nodarbības vērtējumā, gan Latvijas 47. Atklātās olimpiādes kopvērtējumā (attēlā augstāk, pilna fotogalerija klikšķinot šeit, mūsu Facebook lapā).

Apbalvošana notika arī kurzemnieku starpā Liepājā (klikšķini šeit), bet citi censoņi Vidzemē un Latgalē dāvanas saņems tieši laikā uz Ziemassvētkiem, priecājoties par dažādām noderīgām balvām no mūsu atbalstītājiem (attēlā zemāk), tai skaitā elektroniskiem abonamentiem.


Labāko trijnieks katrā reģionā...

Latgalē šoreiz apsveicami gāja arī neklātienes grupā, taču pamatrezultāti šobrīd šādi:
1. vieta - Aleksandrs Koževņikovs (Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola - licejs, 11. klase)
2.vieta - Maksims Kirillovs (Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola - licejs, 12. klase)
3. vieta - Līga Soma (Daugavpils Valstspilsētas vidusskola, 12. klase)
Labākais pamatskolnieks - Edgars Trofimovs (Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola - licejs, 9. klase)

Rīgā un citur viduslatvijā Rīgas Valsts 2.ģimnāzija varēja atkal nedaudz atgūties ar zālāju tēmu, uzvaras laurus labāko trijniekā plūcot vien 11. klasēm:
1. vieta - Kristaps Vilks (Rīgas Valsts 2.ģimnāzija)
2.vieta - Eduards Robežnieks (Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija)
3. vieta - Linda Reimane (Rīgas Valsts 2.ģimnāzija)
Arī labākais pamatskolēns no 2. ģimnāzijas - Ričards Vimba, 9. klase. 

Vidzemē cēsinieku un valmieriešu cīniņā uzvarēja cēsinieki. Arī šeit dominēja 11.klases, taču uzvarētājs bija pavisam pārliecinošs, ar teju 20 punktu atrāvienu, sīvā konkurencē aiz sevis atstājot pārējos:
1. vieta - Artūrs Supe (Cēsu Valsts ģimnāzija, 11. klase)
2.vieta - Nauris Šodnaks (Cēsu Valsts ģimnāzija, 11. klase) 
3. vieta - Kristians Deivs Grīviņš (Valmieras Valsts ģimnāzija, 10. klase)
Bet labākā pamatskolnieka gods šoreiz ceļo uz Smilteni, kur 8. klasnieks Pauls Grabovskis no Smiltenes vidusskolas spēja cienīgi ielauzties Vidzemes labāko sešiniekā.

Visbeidzot kurzemnieki. Kurzemē šoreiz vēl graujošāks rezultāts no līdera,apsteidzot tuvāko konkurentu par nepilniem 30 puntkiem, taču žūriju visvairāk iepriecina klašu sadalījums uz pjedestāla:
1. vieta - Mārtiņš Vīksne (Rojas vidusskola, 11. klase)
2.vieta - Jānis Gabriels Dūčis (Grobiņas vidusskola, 9. klase)
3. vieta - Anete Cīrule (Anete Cīrule, 8. klase)
Un turpat, tikai par 1 punktu atpaliekot, arī 7. klase ar Adrianu Zelču no Liepājas 5.vidusskolas, Kurzemei veidojot teicamu pamatu lielākām nākotnes uzvarām.
 
Absolūtais kopvērtējums izvērtās īpaši sīvs un protams, ka tajā satiekas un pagaidu pamieru norunā savās grupās pārliecinošākie rezultāti. Ar identiskiem punktiem pēdējo uzdevumu izskaņā šoreiz divi zālāju čempioni - Artūrs Supe un Mārtiņš Vīksne.

Neklātienē kopumā gan Latgalē, gan Vidzemē kopumā spējīgi un labi rezultāti, taču visprasmīgākais dalībnieks neklātienes grupā šoreiz no Tukuma - Svens Eduards Dambergs no Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas 11. klases.

Jaanvārī aizvadīsim komandu mačus klātienē, sīkāk par to vēl ziņosim, taču šoreiz nodarbība pēc vecā modeļa un attālināti piedalīties ar savu komandu nebūs iespējams. Informācija sekos.

Uzdevumi atkal atvērti risināšanai ikvienam interesentam 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (Google Forms ietver tikai variantus. Lai saprastu pašus jautājumus, paralēli jāskatās video ieraksts). Savukārt Atklātās olimpiādes un Eirāzijas ģeogrāfijas uzdevumu formas un video ierakstus jāmeklē lapā Uzdevumi.
Savus un konkurentu punktus varēsi salīdzināt te: dzīvie rezultāti | oficiālie rezultāti & diplomi (turpat pieejami arī Atklātās olimpiādes un Eirāzijas ģeogrāfijas oficiālie rezultāti un diplomi).

PRIECĪGUS SVĒTKUS, BRĪVLAIKU UN UZ TIKŠANOS JANVĀRĪ!


Attēlā: Kārlis Aleksandrs Strante (Rīgas Valsts 3. ģimnāzija, 12. klase), labākais neklātienes dalībnieks Latvijas 47. Atklātajā ģeogrāfijas olimpiādē.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde