JĢS 15.02. Sporta un Veselības ģeogrāfijas kārtā triumfē Jēkabs Jansons

Dienu pēc Valentīndienas norisinājās ļoti sirsnīga, veselīga un atlētiska nodarbība, kuras tēma bija veltīta Sportam un Veselībai. 

Žūrija bija parūpējusies par daudzpusīgiem jautājumiem kā puišiem tā meitenēm. Miksējot pusi sportiskas un pusi veselīgas un pat neveselīgas kārtas.
Kā pirmo, lai iesildītos, žūrija lika priekšā slimību un pandēmiju kārtu, kur visas slimības vislabāk pārslimoja Rūdolfs Libors (VVĢ) un Roberts Ralfs Vārslavs (JSVĢ), iegūstot maksimālos punktus! Nākamais uzdevums bija sportiski azartiskā Pasaules karte, kur Morics pamanījās iepīt pat kaut ko no Eirovīzijas:). Šajā kārtā atlētiskākie izrādījās Andrejs Ķīlis (CVĢ) un Jēkabs Jansons (RV2Ģ), kuri tā vien šķiet, metot perfekto salto gaisā, nebija vien aizšņorējuši kurpes - iegūstot 24 balles no 27 maksimālajām. Tālāk sekoja kaut kas neparasts un mazliet satraucošs.. Sestdienas rītā Laura ar Armandu ļāva pa durvju sprauga ieskatīties savā vannas istabā!!! Dalībnieki tika iepazīstināti ar Lauras nenormāli plašo kosmētikas sortimentu (45gab!!), kur nepieciešams bija dot atbildes uz zīmolu izcelsmes valstīm. Dalībnieku un žūrijas favorīts starp visiem miculārajiem ūdeņiem, šampūniem un kosmētikas noņēmējiem bija viennozīmīgi vecais zēns - HARPIC! Ar ko Armands laikam noņem zobu aplikumu, kosmētikas paliekas un reizēm pat acu gaišumam skalo tās (nemēģiniet to atkārtot mājās!). Par lielu pārsteigumu pašam un visiem klātesošajiem, vislabāk šajā kārtā veicās Remam Vasiļenko (RV2Ģ) 33 no 45! par punktu mazāk jau iepriekš pieminētajam Jēkabam Jansonam. Piekāpjoties vēl par punktu, šķiet, nezinot Piedņestras vīrišķa odekolona aromātu, sekoja 2 dāmas Karlīne Emīlija Melberga (RV2Ģ) un Eliāna Giptere (RVĢ). Pēc kārtīga kosmētikas maratona dalībniekiem nācās atpazīt Pasaules populāru maratonu trases. Šajā kārtā bija nepieciešams fotofinišs jo vienlīdzjaudīgu rezultātu uzrādīja veseli trīs dalībnieki Jānis Iļjenko (RCHV), Andrejs Ķīlis (CVĢ) un Kristaps Brics (RV2Ģ), izskrienot visas trases pilnīgi perfekti (20 no 20 punktiem). Pēc enerģijas un dopinga uzņemšanas pusdienu pārtraukumā, sekoja vēl 4 kārtas. Kārtā par renes sporta veidiem (lasīt bobsleja, kamaniņu un skeletona), vislabāko starta ieskrējienu pēc pārtraukuma uzrādīja, talantīgā Pļaviņu renes šļūcēja  Una Ivanova (PNĢ), (13 no 18p), atstājot aiz sevis ēst sniega putekļus sekotājiem - jelgavniekiem Maksimam Rodinam un Artūra Viestardam Konderko (abi JSVĢ). Tālāk dalībnieki tika ierauti dažādos veselīgos un neveselīgos attēlu jautājumos.. Un nācās pat rēķināt teksta uzdevumus par noziedzības līmeni Midsommerā, kur tas 3 x pārsniedz kriminogēnāko valsti pasaulē Kolumbiju... Šajā kārtā visneveselīgāk domājošais bija Edijs Kristaps (JSVĢ), iegūstot 14 no 22 p. tālāk ar 13 punktiem sekoja Andrejs Ķīlis, Jēkabs Jansons, Rūdolfs Libors, Katrīna Tiltiņa. 
Savukārt, nākamajā kārtā, kas bija veltīta dažādām dabas takām un veselīgām pastaigu vietām Latvijā nepārspēts palika kuldīdznieks Kristaps Mikāls(KCV) melnās jostas īpašnieks latvju taku staigāšanā, iegūstot 19 no 20 punktiem! Vēl ļoti labi veicās, tikai dēļ mazliet sīkākiem solīšiem un līdz ar to iepaliekot aiz Kristapa, bija  Līva Cera (RV2Ģ).
Vēl dienas noslēgumā bija jā-iedziļinās netīrajā sportā - par dažādiem neparastiem gadījumiem dopinga pasaulē, kur arī tika izspēlētas speciālas balvas.
Absolūtā čempiona godā (iespējams, tieši pateicoties labākai Lauras kosmētikas pārzināšanai) tika kronēts Jēkabs Jansons. 
TOP 3 atlēti pa klašu grupām:

6.-9.klašu grupā
1. Maksims Rodins - Jelgavas Spīdolas Valsts ģ.
2. Artūrs Viestards Konderko - Jelgavas Spīdolas Valsts ģ.
3. Indrišs Čelamudo - Jelgavas Valsts ģ.

10.klašu grupā
1. Jānis Iļjenko - Rīgas Centra Humanitārā vsk.
2. Roberts Martinovs - Rīgas Valsts 2.ģ.
3. Olivers Vasiļevskis - Rīgas Valsts 1.ģ.

11.klašu grupa
1. Jēkabs Jansons - Rīgas Valsts 2.ģ.
2. Eliāna Giptere - Rīgas Vācu ģ.
3. Edijs Kristaps - Jelgavas Spīdolas Valsts ģ.

12.klašu grupa
1.Andrejs Ķīlis - Cēsu Valsts ģ.
2.Kristaps Mikāls - Kuldīgas Centra vsk.
3.Kārlis Ķiršakmens - Ziemeļvalstu ģ.

Apsveicam uzvarētājus un citus laimētājus!

Nākamā tikšanās reize - JĢS Komandu mači, - 14.martā. Arī šogad komandas jāveido no 3 dalībniekiem. Sīkāk par nolikumu ziņosim jau drīzumā!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

22. aprīlī Ģeoloģijas olimpiāde norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Madonā un Liepājā

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)