16.02. - Ceļojumu praktiskā ģeogrāfija

Tā nu ir sanācis, ka JĢS žūrijas dalībniekiem patīk ne tikai gatavot dažādus uzdevumus, labot jūsu darbus un pat ielikt pa kādam "- 2 ", bet arī daudziem no mums sirdslieta ir ceļošana.

Ceļošana un ģeogrāfija sader kā maize ar sviestu, kola ar ledu, bļitkotājs ar 112 glābēju, kūla ar sērkociņu un ledaina sniega pika ar zilu aci...
Ko gaidīt no šādas tēmas?
Žūrijas dalībnieki savos ceļojumos ir daudz piedzīvojuši, fotografējuši un pat filmējuši... Ir gulēts zem tilta, ir ēsts kopā ar makakām, ir pabūts Dalailamas pilī, peldēts kopā ar piraņām, dauzītas ribas sērferu paradīzē Klusā okeāna viļņos, braukts caur kriminālo rajonu uz mocīša ar 1.5 kg naudas žūksni apenēs, skatīti elpu aizraujoši skati no varenākajiem debesskrāpjiem, sēņots Pripetas apkārtnē, grauztas nūdeles Everesta pakājē, zelētas lāstekas nelielajā Prangli salā.. un vēl daudz.. daudz kas cits..
Tāpēc mēs gribam ar jums padalīties ar saviem iespaidiem un aizvest vairākos nelielos virtuālos ceļojumos uz tuvām un tālām zemēm.
Kas grib nopietni gatavoties šai tēmai, iesakām, izspiegot žūrijas sociālos profilus - par viņu ceļojumiem, vietām, kur bijuši.. vai meklē veikalu plauktos, bibliotēkās, interneta dzīlēs attiecīgu literatūru

Esiet sveicinātas tās zemes, kuras es varbūt nekad neredzēšu! (K. Čapeks)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

JĢS pirmā sezonas nodarbība jau sestdien - Latvijas ģeogrāfijas olimpiāde

Latvijas 48. Atklātā ģeogrāfijas olimpiāde 4. novembrī (2023)

Ģeogrāfijas 35. valsts olimpiāde